Psycholoog Zaanstad

Praktijk van Margot Blaes

bg

Burnout en werkgerelateerde klachten

Burn-out is het eerste waaraan je denkt bij werk gerelateerde klachten. Je bent dan letterlijk opgebrand door een situatie die te lang teveel van je heeft gevraagd. Je bent niet meer in staat om terug te schakelen, je blijft ook binnen de bebouwde kom rijden alsof je op de snelweg rijdt. Er is geen rem meer. Je hebt jezelf uitgeput.

Uiteraard heb je een burn-out in verschillende gradaties. Ben je er op tijd bij, voel je dat je snel niet meer door kan gaan zoals je gewend bent, dan is er vaak een lichte vorm. Helaas zijn mensen die een burn-out krijgen juist de harde werkers en doorzetters die van geen ophouden willen weten. Dan zegt het lichaam ineens stop!

De weg naar herstel: je hoeft het niet alleen te doen

In therapie ontrafelen we de situatie en vooral hoe jij daarop hebt gereageerd. Wat heb je nodig om weer écht te herstellen en om vervolgens op een andere manier terug in het arbeidsproces te komen. Een ontdekkingsreis naar de terugkeer in juiste verhoudingen en helder krijgen wanneer het mis is gegaan. Zodat je niet weer in delfde valkuil terecht komt.

Wanneer je bij jezelf de behoefte aan professionele hulp herkent om zodoende een burnout te kunnen voorkomen of, indien het al zover is, om er juist van te herstellen, neem dan gerust contact met me op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak. Je bent van harte welkom.

Therapeut Margot Blaes in Zaandam

Margot Blaes

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen