Psycholoog Zaanstad

Praktijk van Margot Blaes

bg

Ondersteuning bij trauma verwerking

Bij trauma is er sprake van een ernstige levenservaring. Er kunnen jaren voorbij gaan waarbij het trauma onder de oppervlakte blijft. Plots kan door een bepaalde gebeurtenis het trauma weer naar boven komen. Dan ontstaan er nachtmerries en overdag flitsen van de nare herinnering. Vaker zie je dat een trauma direct onderdeel blijft van je leven. Een trauma heeft veel invloed op je levensgeluk. Het is belangrijk om aan het trauma te werken.

Trauma’s kunnen worden behandeld met EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing). Dat is een bepaalde techniek waarbij de heftigheid van het trauma wordt afgezwakt en je in staat bent om het te dragen. Deze techniek, volgens een bepaald protocol, pas ik toe bij cliënten die geen baat hebben bij een andere vorm van therapie.

Ervaringen van cliënten die EMDR hebben ondergaan zijn erg positief. Het lijkt soms of je nooit van een trauma af zou kunnen komen omdat het zo bepalend is, niet alleen voor je eigen leven, ook dat van je naasten. Het lijkt aan je te blijven kleven en dat hoeft echt niet. Wil je er meer van weten, neem dan contact op of maak dan een afspraak zodat ik kan uitleggen wat EMDR voor jou kan betekenen en hoe het precies in zijn werk gaat.

Therapeut Margot Blaes in Zaandam

Margot Blaes

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen