Psycholoog Zaanstad

Praktijk van Margot Blaes

bg

Therapie bij angst en paniek

Angst en paniek komt vaak voort uit een levenservaring die in je leven een rol blijft spelen. Het kan op verschillende manieren naar buiten komen. Wat ik vaak zie in mijn praktijk is dat men last heeft van bijvoorbeeld hyperventilatie. Dat kan op een heftige manier voorkomen, maar ook via een chronisch soort ademhalingsprobleem. Dat heeft men soms zelf niet eens in de gaten; de ademhaling is daarbij oppervlakkig en snel.

In mijn manier van werken kijk ik altijd naar wat iemand laat zien. Waar zit er spanning in je lijf en wat doet dat met je. We onderzoeken samen waar die spanning vandaan komt. Welke bedreiging bestaat er wat de angst in stand houdt.

Ook gaan angst en paniek vaak gepaard met lichamelijke klachten. Om dat je lijf zoveel spanning vasthoudt, heb je vaak nek- en schouderklachten. Werk je aan je spanning dan werk je tegelijk aan de ontspanning van je lijf.

Je bent van harte welkom

Heb je nog vragen over de aanpak van angst- of paniekklachten of ben je geïnteresseerd in een eerste afspraak? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Therapeut Margot Blaes in Zaandam

Margot Blaes

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen