Psycholoog Zaanstad

Praktijk van Margot Blaes

bg

Verwerken van verlies en rouw

Verlies en rouw zijn veelvuldige thema's in therapie. Dat kan op heel veel verschillende manieren voorkomen, meestal vaker dan men bewust is. Natuurlijk zijn er de grote verliezen, zoals een familielid dat is overleden. Ook het kwijtraken van een relatie of een goede vriend brengt gevoelens van verlies en rouw met zich mee. Datzelfde geldt voor situaties als een gedwongen ontslag of de achteruitgang van fysieke gezondheid en het daarmee gepaard gaande verlies van zelfstandigheid. Verlies en rouw zijn dus zoals je ziet vaker van toepassing dan je soms zelf denkt.

De neiging is er soms om de pijn van verlies niet te willen voelen. Dan schakel je over op je overlevingssysteem. Die heftige gevoelens worden ergens op de achtergrond geplaatst. Het lastige daarbij is dat het steeds moeilijker wordt om over je verlies te kunnen praten. Denken of praten over dat verlies brengt dan heftige gevoelens met zich mee. En die wil je juist niet.

Echter, het doorleven van je verdriet, het erover kunnen praten is een deel van je rouw en erg belangrijk om verder te kunnen en te leren leven met dit verlies. Uiteraard een moeilijk en pijnlijk proces. De veilige omgeving van de therapie kan je hierbij helpen.

Professionele hulp bij verlies

Als je voelt dat een verlies je nog altijd dwars zit en je hier graag samen met een ervaren en betrokken therapeut naar zou kijken, dan hoop ik dat je de stap zet om contact met mij op te nemen. Je kunt dan op korte termijn langskomen voor een eerste afspraak.
Therapeut Margot Blaes in Zaandam

Margot Blaes

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen