Psycholoog Zaanstad

Praktijk van Margot Blaes

bg

Therapie bij depressie en somberheid

Depressie is een zwaar woord. Vaak liggen daar allerlei problemen aan ten grondslag, die zich manifesteren als somberheid, overspannenheid, angst en paniek, moedeloosheid, stress en spanningsklachten. Waar we naar kijken is wanneer deze gevoelens zijn ontstaan, wat de mogelijke aanleiding is geweest. Welke situatie van belang was en wat je eigen rol daarin is geweest.. Hoe is je draagkracht ten opzichte van je draaglast.

Het is niet altijd even makkelijk om te praten over je diepere gevoelens. Soms ben je dat gewoon niet gewend van huis uit en soms speelt schaamte een rol. En de angst om niet begrepen te worden. Anderen lijken in jouw beleving makkelijk over iets heen te stappen, terwijl jij blijft malen en piekeren. Daaruit kan dan weer het gevoel van falen voortkomen.

Vaak gaan deze klachten gepaard met lichamelijke klachten. Werken aan het probleem levert ook vaak verlichting of verdwijning van de lichamelijke klachten op. Het liefst wil je natuurlijk in staat zijn je eigen problemen op te lossen. Mijn ervaring is dat mensen daardoor te vaak te lang onnodig rond lopen met hun klachten. Met behulp van therapie gaat het sneller. Er ontstaat dan weer ruimte om meer van het leven te genieten.

Weer beter in je vel zitten

Ervaar je klachten die mogelijk met een depressie te maken hebben en zou je daar graag op korte termijn werk van maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor vragen of het maken van een eerste afspraak. Je bent van harte welkom.

Therapeut Margot Blaes in Zaandam

Margot Blaes

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen