Psycholoog Zaanstad

Praktijk van Margot Blaes

bg

Hoe gaat het in z'n werk?

Het eerste contact

Om een afspraak te maken kun je me telefonisch bereiken op zowel mijn 06-nummer (0629088179) als mijn gewone nummer (075 6149282). Op mijn 06-nummer kun je een bericht inspreken als ik op dat moment niet bereikbaar ben. Ik bel dan zo spoedig mogelijk terug. Ook kan je me een mail sturen via de contactpagina.

Starten met een kennismaking

We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Het gesprek is bedoeld als oriëntatiegesprek. We maken kennis en je vertelt wat je ertoe heeft gedreven om een afspraak te maken. In dat gesprek leg ik ook uit hoe ik werk en wat je zoal kunt verwachten van de therapie. Ook praktische vragen, zoals vergoedingen e.d. komen aan bod. Belangrijk is dat het van beide kanten klikt. Je veilig en prettig voelen is een voorwaarde voor een goed verlopend proces.

De intake

Na het kennismakingsgesprek kun je besluiten om te starten met de therapie en direct een afspraak maken voor de volgende sessie. Ook kan je de tijd nemen om alles nog even te laten bezinken en daarna een beslissing te nemen of je wilt starten met therapie. Tijdens de volgende afspraak volgt er een intake. Voor een deel zijn dit informatieve vragen, daarnaast diepen we de hulpvraag verder uit.

En daarna...

Hoelang een therapieperiode duurt is heel verschillend, soms zijn een paar sessies al voldoende om verder te kunnen. Meestal duurt de periode wat langer. Tijdens de start van de therapie zien we elkaar wekelijks. Dat is ook om goed in het proces te komen. Naarmate de tijd vordert, zit er ook meer tijd tussen de sessies. Bij individuele therapie duurt een sessie 60 minuten en bij relatietherapie duurt een sessie 90 minuten.

Je bent van harte welkom

Mocht je graag samen aan de slag gaan om echt werk te maken van jouw hulpvraag, dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Therapeut Margot Blaes in Zaandam

Margot Blaes

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen