Psycholoog Zaanstad

Praktijk van Margot Blaes

bg

Hoe mijn cliënten de hulp ervaren

Geborgenheid

"Margot heeft een warme persoonlijkheid en ik voelde me bij haar altijd veilig en begrepen. Ze heeft mij geholpen patronen te ontdekken waar ik zelf niet achter kon komen. Dat heeft het mij dan wederom mogelijk gemaakt dingen eindelijk daadwerkelijk te veranderen. Een verhelderende en zeer prettige ervaring."

Terug naar de basis

"Margot straalt rust en wijsheid uit, biedt een luisterend oor, en helpt je (terug) naar de basis. Ze maakt je bewust van wat je voelt in je lijf en in je hoofd, en werkt samen met jou aan het versterken van de onderlinge verbinding daartussen. Ik beveel Margot van harte aan!"

Weer oog voor elkaar

"Margot heeft ons erg goed geholpen om elkaar weer te vinden. Ze heeft ons doen inzien dat we vooral met de praktische zaken van het leven bezig waren en daardoor elkaars gevoelens niet meer in het oog hadden. Door ons weer te laten praten over hoe we bepaalde dingen ervaren, en vooral het geduld op te laten brengen om te luisteren naar elkaar. Waardoor er (weer) begrip en waardering ontstond van ons beiden naar elkaar."

Loskomen van emoties

"Ik heb ervaren dat ik door de diepte in te gaan via o.a. het genogram de emoties en gevoelens die los kwamen, vast te pakken, er naar te kijken en te doorleven. Ik ontdekte tijdens de therapie dat ik het kon "aanraken". Deze benadering werkte goed bij mij. Ik heb inzicht gekregen in wat belangrijk is voor mij. Nu kan ik de opkomende emotie, wat het ook is: pijn/woede/verdriet, frustratie, laten stromen Ik weet dat het voorbij gaat."

Aandacht voor de oorzaak

"Wat ik vooral geleerd heb, is om de situatie vanuit een breder perspectief te bekijken: waarom gedraag ik/mijn partner zich zoals ik/hij zich gedraagt en wat ligt hieraan ten grondslag? Door iemands situatie en positie binnen de relatie te begrijpen creëer je meer wederzijds begrip, wat weer positief is voor de relatie."


Mijn puzzelstukjes passen nu in elkaar

"Soms weet je het even niet meer. Onrust, spanning, gewoon even vast in je emoties. Dan zijn gesprekken met Margot verhelderend. Wie is je vader wie is je moeder? Hoe was je jeugd en waar sta je nu? Margot is een fijne gesprekspartner. Geduldig, doortastend. Niets is raar. Alles is bespreekbaar. Voor mij waren de gesprekken als een soort puzzel. Nooit afgemaakt. Maar samen met Margot is het totaalplaatje af. De ontbrekende stukjes vielen op hun plaats. Niet altijd even makkelijk maar 't is klaar. Eindelijk een totaalbeeld van 'mijn' puzzel. Ik kan weer verder met meer inzichten dan dat ik begon."


Spiegel zonder oordeel

"Bij het eerste contact met Margot was er direct een luisterend oor! Het fijne is dat alles bespreekbaar is zonder oordeel. Aan de hand van een aantal stappen en technieken kom je tot het punt waarvoor je bent gekomen. Margot heeft ons een spiegel voorgehouden waarin we onszelf en elkaar terugvonden."


Geïnteresseerd? Maak een afspraak om samen aan de slag te gaan

Therapeut Margot Blaes in Zaandam

Margot Blaes

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen